Când vine vorba de credite imobiliare, oameni au diverse temeri sau preconcepții, cele mai multe greșite.
Iată 5 dintre acestea:
1. Un avans mai mare nu mă ajută, doar îmi scoate acum mai mulți bani din buzunar.
Majoritatea oamenilor preferă ”avansul minim” atunci când accesează un credit imobiliar, chiar dacă unii dintre ei dispun de mai mulți bani. În realitate un avans mai mare la început, înseamnă o rată mai mică în toți anii de creditare care vor urma. Conform calculelor, dacă alegi un avand de 25% în locul unuia de doar 15%, în toți cei 30 de ani de rate vei economicii de două ori diferența dintre cele două marje de avans.
2. Dacă vreau să rambursez anticipat, total sau parțial, am de plătit penalități.
Atât în cazul creditelor ipotecare obișnuite, cât și în cazul celor cu ”Prima Casă”, nu există comisioane pentru rambursare anticipată.
3. Banca la care am conturi existenta îmi va oferi cele mai bune condiții și pentru un credit ipotecar.
Din experiența acumultă în peste 20 de ani, putem spune că nu este mereu așa. În momentul contractării unui credit, este recomandat să analizezi piața și să compari ofertele a cel puțin două bănci. „Faptul că ești client la o bancă de foarte multă vreme și încasezi salariul la aceasta nu oferă certitudinea că vei primi cele mai bune condiții pentru creditul ipotecar.
4. Asigurarea de viață reprezintă un cost suplimentar complet inutil.
În primul rând Asigurarea de viață oferă protecție familiei în cazul unui eveniment nefericit pe toată durata creditului (creditele ipotecare fiind luate, de regulă, pentru o perioadă îndelungată, 25-30 de ani). În al doilea rând contractarea unei asigurări de viață atrage și o reducere cu 0,3 la sută la dobândă. Acest procent reprezintă câteva zeci de lei lunar, bani destinați compensării costului cu Asigurarea de viață. Dacă nu s-ar contracta asigurarea respectivă, compensarea cu 0,3 la sută nu ar mai exista, deci costurile cu creditul ar fi aceleași.
5. În primii 5 ani nu îți poți vinde locuința cumpărată prin credit.
Această limitare este valabilă doar în cazul creditelor ”Prima Casă”. Pentru creditele ipotecare obișnuite, vânzarea imobilului este posibilă în orice moment, desigur cu achitarea întregului credit.
Știind și înlelegând corect toate aceste aspecte, contractarea unui credit imobiliar se poate face în condiții avantajoase, mai ales dacă apelezi la profesioniști în domeniul financiar – bancar.
Noi la Credit Accept avem expertiza necesară nu doar pentru contractarea profesionistă și avantajoasă a unui credit, ci și pentru a te ghida ulterior în rambursarea ori refinanțarea cât mai eficientă a creditului respectiv.
Avem experiență dovedită în :
✅Consultanță în accesarea finanțărilor și structurarea optimă a tranzacțiilor
✅Suport în negocierile purtate cu băncile partenere
✅Obținerea finanțării solicitate
✅Suport în restructurarea și optimizarea finanțărilor existente
Suntem aici pentru tine !